תפוחי אדמה אפויים – דרום אמריקה
החומרים הדרושים:
6 תפוחי אדמה בינוניים שטופים מבושלים בקליפתם, חצויים לשניים.
החומרים הדרושים למלית:
2 גביעי שמנת או יוגורט
עירית קצוצה
שמיר קצוץ
1 כף מיונז
6-8 זיתים ירוקים או שחורים
4 כפות פירורי לחם
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
- חוצים את תפוחי האדמה לשנים לאורכם.
- מוציאים את ליבת התפוד בעזרת כף ומניחים בתבנית אפיה.
- את הליבה שמים בקערה גדולה ומרסקים בעזרת מזלג. מוסיפים את העירית הקצוצה, השמיר הקצוץ והזיתים הקצוצים. מוסיפים את היוגורט/שמנת והמיונז ומערבבים.
- מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
- ממלאים את תפוחי האדמה ומעל המילוי מפזרים את פירורי הלחם. מעורבבים עם הגבינה הצהובה.
- מכניסים לתנור לכ-10 דקות בחום בינוני של 180 מעלות.
- מעבירים את התנור למצב גריל ומשאירים עוד דקה להשחמה.
בתיאבון!!