שבקיה – מרוקו
החומרים הדרושים:
1 ק”ג קמח
1 חבילה מרגרינה מומסת
1 כף אבקת אפיה
1 כף חומץ
2 כוסות מים פושרים
שמן צמחי לטיגון עמוק
החומרים הדרושים לסירופ:
1 ק”ג סוכר
4 כוסות מים
מיץ מלימון שלם
לקישוט: שומשום
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המרגרינה, החומץ והמים לעיסה אחידה. מוסיפים את אבקת האפיה ולשים לבצק אחיד. מניחים בצד לעשר דקות.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק ומגלגלים אותו לרולדה.
- חותכים כל רולדה לחתיכות ברוחב 1 ס”מ ומרדדים כל חתיכה לעלה עגול קטן.
- חורצים כל עלה עגול בארבעה חריצים מקבילים לאורך קוטרו.
- מחממים שמן לטיגון בסיר, אוחזים כל עלה עגול בין כל האצבעות של כף היד – פעם מעל האצבע ופעם מתחת לאצבע שלידה ולבסוף את הקצה האחרון מעל לכל האצבעות.
- מחליקים בזהירות את הבצק אל השמן הרותח ומטגנים כמה שניות עד שהשבאקיה מוכנה.
- מערבבים את כל חומרי הסירופ בסיר ומחממים.
- בעזרת כף מחוררת או מלקחיים מוציאים את השבאקיה מתוך השמן ומעבירים לטבילה בסירופ החם.
- מוציאים מהסירופ ומפזרים שומשום למי שרוצה ומקררים.
בתיאבון !