שבקיה – חנוכה
| החומרים הדרושים:
1 ק”ג קמח 1 חבילה מרגרינה מומסת 1 כף אבקת אפיה 1 כף חומץ 2 כוסות מים פושרים שמן צמחי לטיגון עמוק החומרים הדרושים לסירופ: 1 ק”ג סוכר 4 כוסות מים מיץ מלימון שלם לקישוט: שומשום אופן ההכנה: · בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המרגרינה, החומץ והמים לעיסה אחידה. מוסיפים את אבקת האפיה ולשים לבצק אחיד. מניחים בצד לעשר דקות. · מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק ומגלגלים אותו לרולדה. · חותכים כל רולדה לחתיכות ברוחב 1 ס”מ ומרדדים כל חתיכה לעלה עגול קטן. · חורצים כל עלה עגול בארבעה חריצים מקבילים לאורך קוטרו. · מחממים שמן לטיגון בסיר, אוחזים כל עלה עגול בין כל האצבעות של כף היד – פעם מעל האצבע ופעם מתחת לאצבע שלידה ולבסוף את הקצה האחרון מעל לכל האצבעות. · מחליקים בזהירות את הבצק אל השמן הרותח ומטגנים כמה שניות עד שהשבאקיה מוכנה. · מערבבים את כל חומרי הסירופ בסיר ומחממים. · בעזרת כף מחוררת או מלקחיים מוציאים את השבאקיה מתוך השמן ומעבירים לטבילה בסירופ החם. · מוציאים מהסירופ ומפזרים שומשום למי שרוצה ומקררים. בתיאבון ! |
|