קציצות פראסה
החומרים הדרושים:
5-4 כרשות
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 ביצים טרופות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
קמח
שמן
לימון
אופן ההכנה:
- שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק. חותכים לחתיכות באורך של 5 ס”מ ומכניסים לסיר גדול (עם תפוחי האדמה הקלופים). מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים כ-30-40 דקות עד שהירקות מתרככים. מסננים ומשאירים במסננת לשעה-שעתיים. אם הכרשות נשארות נוזליות מדי, סוחטים אותן מעט ובעדינות.
- טוחנים את הכרשות במטחנה או קוצצים אותן דק בסכין (בשום אופן לא במעבד מזון, שהורס את מרקמן והופך אותן לחוטים). מעבירים לקערה.
- מוסיפים את את תפוחי האדמה מגוררים על פומפייה דקה – כך נמנעת היווצרות גושים, שמקלקלים מאוחר יותר את המרקם החלק של הקציצות).
- מערבבים עם הביצים, המלח והפלפל לתערובת חלקה. מניחים לפחות לשעה לפני שמטגנים כדי שהתערובת תתגבש.
- יוצרים קציצות עגולות ושטוחות. מגלגלים בקמח ומטגנים בשמן עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
- סוחטים עליהן מיץ לימון ואוכלים חם, פושר או קר.
אפשר להגיש עם אחד מהרטבים האלה: מיץ לימון סחוט טרי עם הרבה נענע ושום קצוצים ומעט מלח או יוגורט בחוש עם שן שום כתושה ומעט מלח ועלי שמיר או נענע קצוצים.
ניתן להוסיף לתערובת הקציצות מעט פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים דק.
בתיאבון!!