Cooking experience with Tami

קציצות ברוטב

החומרים הדרושים ל-20 קציצות:

800 גרם בשר בקר דל שומן טחון או תערובת בקר ועוף

2 ראשים של כרישה שטופים היטב (רק החלק הלבן)

2 גזרים קלופים

½ כוס פירורי לחם

2 שיני שום כתושות

1 כפית פפריקה מתוקה

2 ביצים

1 חלבון

מלח ופלפל

החומרים הדרושים לרוטב:

4 כפות רסק עגבניות

½ כפית סוכר

1 כף פפריקה מתוקה

½ כפית כמון טחון

1 כף שמן

מלח ופלפל

3 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הכרישה והגזר במים עד שהם מתרככים היטב (כעשרים דקות רתיחה).
  • מסננים ומקררים (אפשר להכין ערב קודם).
  • טוחנים את הכרישה והגזר למחית במעבד מזון ומערבבים היטב יחד עם שאר חומרי הקציצות.
  • מכסים ומניחים בצד.
  • מניחים סיר על האש יוצקים פנימה את השמן יחד עם הפפריקה והכמון.
  • מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הרסק. ממשיכים לערבב עוד חצי דקה ומוסיפים מים, סוכר, מלח ופלפל.
  • בוחשים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות.
  • בזמן שהרוטב מתבשל מכינים קציצות קטנות בגודל של כדור פינג פונג ומניחים את הקציצות בתוך הרוטב בזהירות רבה.
  • לא נוגעים בקציצות על מנת שלא יתפרקו. אפשר לנענע בעדינות את הסיר כדי שלא יידבקו לתחתית.
  • מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

 

מומלץ להגיש עם פסטה או אורז

 

בתיאבון !