קיש כרישה וגבינות
החומרים הדרושים לבצק (לתבנית בגודל 26 ס”מ):
1/2 1 כוסות קמח
125 גרם חמאה קרה
1/2 כפית מלח
1 כף מים קרים מאוד
החומרים הדרושים למלית
30 גרם חמאה
2 כרישות (רק את החלק הלבן, חצויות וחתוכות לפרוסות)
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס יין לבן
3 כפות קמח
1 גביע שמנת מתוקה
1 חבילה גבינה כחושה יבשה
1 כוס גבינה מגוררת אפשר מסוגים שונים
2 ביצים
מלח, פלפל
1 כרישה חתוכה לגלילים
אופן הכנת הבצק:
- בקערה גדולה שמים את כל החומרים לבצק ולשים לבצק אחיד.
- מצפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למספר שעות.
- מחממים תנור לחום בינוני 180-200 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ”מ ומרפדים את התבנית גם את הדפנות.
- אופים כ- 15 דקות.
אופן הכנת המלית:
- במחבת גדולה ממיסים את החמאה ומוסיפים את הכרישות, השום ומאדים עד לריכוך.
- מוסיפים את היין ומאדים עוד כ- 15 דקות, מוסיפים קמח ומערבבים מוסיפים שמנת ומערבבים.
- ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת ומורידים מהאש.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים גבינות ביצים מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- יוצקים את המלית על הבצק, מעל מסדרים גלילים של כרישה בעמידה.
- אופים כ-30-40 דקות עד להשחמה של גלילי הכרישה.
מגישים חם