Cooking experience with Tami

קיש כרישה וגבינות

החומרים הדרושים לבצק (לתבנית בגודל 26 ס”מ):

1/2 1 כוסות קמח

125 גרם חמאה קרה

1/2 כפית מלח

1 כף מים קרים מאוד

החומרים הדרושים למלית

30 גרם חמאה

2 כרישות (רק את החלק הלבן, חצויות וחתוכות לפרוסות)

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס יין לבן

3 כפות קמח

1 גביע שמנת מתוקה

1 חבילה גבינה כחושה יבשה

1 כוס גבינה מגוררת אפשר מסוגים שונים

2 ביצים

מלח, פלפל

1 כרישה חתוכה לגלילים

אופן הכנת הבצק:

  • בקערה גדולה שמים את כל החומרים לבצק ולשים לבצק אחיד.
  • מצפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למספר שעות.
  • מחממים תנור לחום בינוני 180-200 מעלות.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ”מ ומרפדים את התבנית גם את הדפנות.
  • אופים כ- 15 דקות.

אופן הכנת המלית:

  • במחבת גדולה ממיסים את החמאה ומוסיפים את הכרישות, השום ומאדים עד לריכוך.
  • מוסיפים את היין ומאדים עוד כ- 15 דקות, מוסיפים קמח ומערבבים מוסיפים שמנת ומערבבים.
  • ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת ומורידים מהאש.
  • מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים גבינות ביצים מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  • יוצקים את המלית על הבצק, מעל מסדרים גלילים של כרישה בעמידה.
  • אופים כ-30-40 דקות עד להשחמה של גלילי הכרישה.

 

מגישים חם