Cooking experience with Tami

קיש ברוקולי

החומרים הדרושים לבצק:

2 כוסות קמח

100 גרם חמאה קרה

½ כפית מלח

1 ביצה

2-3 כפות מים קרים

החומרים הדרושים למלית:

50 גרם חמאה קרה

2 כפות שמן

600 גרם ברוקולי

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

½1 מיכל שמנת מתוקה

2 בצלים קצוצים דק

1 כף קמח

3 ביצים

מלח, פלפל שחור

אופן הכנת הבצק:

  • מכניסים למעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומערבבים עד
    שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלמון, 2 כפות מים (ועוד כף אם צריך) עד לקבלת
    בצק אחיד.
  • מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה שיתאים
    לתבנית בקוטר 28 ס”מ.
  • מרפדים את התבנית עם הבצק כך שיכסה את התחתית והדפנות.


אופן הכנת המלית:

  • חולטים את הברוקולי במים רותחים ומומלחים כ-2 דקות, מסננים
    ומצננים.
  • ממיסים את החמאה עם השמן, ומזהיבים קלות את הבצלים.
  • עורכים את הברוקולי על הבצק, מפזרים את הבצל והגבינות.
  • מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והקמח, מתבלים ויוצקים
    על הגבינה.
  • אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק
    מזהיב והמלית מתייצבת.

בתיאבון !