קיש ברוקולי
החומרים הדרושים לבצק:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה
½ כפית מלח
1 ביצה
2-3 כפות מים קרים
החומרים הדרושים למלית:
50 גרם חמאה קרה
2 כפות שמן
600 גרם ברוקולי
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
½1 מיכל שמנת מתוקה
2 בצלים קצוצים דק
1 כף קמח
3 ביצים
מלח, פלפל שחור
אופן הכנת הבצק:
- מכניסים למעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומערבבים עד
שמתקבלת תערובת פירורית. - מוסיפים את החלמון, 2 כפות מים (ועוד כף אם צריך) עד לקבלת
בצק אחיד. - מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה שיתאים
לתבנית בקוטר 28 ס”מ. - מרפדים את התבנית עם הבצק כך שיכסה את התחתית והדפנות.
אופן הכנת המלית:
- חולטים את הברוקולי במים רותחים ומומלחים כ-2 דקות, מסננים
ומצננים. - ממיסים את החמאה עם השמן, ומזהיבים קלות את הבצלים.
- עורכים את הברוקולי על הבצק, מפזרים את הבצל והגבינות.
- מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והקמח, מתבלים ויוצקים
על הגבינה. - אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק
מזהיב והמלית מתייצבת.
בתיאבון !