Cooking experience with Tami

קיש בצל – צרפת

קיש בצל (8-10 מנות)

 

חומרים דרושים לבצק:

2 כוסות קמח

130 גרם חמאה קרה

½ כפית מלח

1 ביצה

1-2 כפות מים

חומרים דרושים למלית:

80 גרם חמאה

2 כפות שמן קנולה

6-7 בצלים, פרוסים דק

1 כפית סוכר

2 כפות קמח

1 כף חרדל

1 מיכל שמנת מתוקה

¾ כוס חלב

3 ביצים

100 גרם גבינת קשקבל

מלח, פלפל לפי הטעם

אופן הכנת הבצק:

–         שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

–         מערבבים עם הביצה והמים עד לקבלת בצק אחיד.

–         משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

–         מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 28 ס”מ ומרפדים איתו את התבנית.

אופן הכנת המלית:

–         ממיסים במחבת את החמאה עם השמן, מוסיפים את הבצלים, הסוכר, המלח והפלפל. מטגנים עד שהבצלים מזהיבים קלות.

–         מוסיפים לתערובת את הקמח ומטגנים כדקה. מורידים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים.

–         יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות.

בתיאבון !