Cooking experience with Tami

קאפקייק שוקולד

החומרים הדרושים:

¼ 2 כוסות קמח

½ כפית סודה לשתייה

1 כפית מלח

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן קנולה

½ כוס חמאה

¼ כוס קקאו

1 כוס מים

2 ביצים

1/3 כוס רוויון

1 כפית תמצית ווניל

החומרים הדרושים לציפוי:

1 כוס סוכר חום דחוס

½ כוס חמאה

2 כוסות אבקת סוכר

¼ כוס חלב

אופן ההכנה:

  • בקערה בינונית מערבבים ביחד את הקמח, סוכר וסודה לשתייה.
  • בסיר גדול, מעל להבה בינונית, מביאים לרתיחה את המים, קקאו,שמן וחמאה. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים ומערבבים היטב.
  • מערבבים את הביצים, רוויון ותמצית ווניל, מוסיפים בהדרגה לסיר.
  • יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד לגובה של 2/3 מהתבנית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-20 דקות (עד אשר קיסם יוצא נקי). מצננים על רשת קירור.
  • בסיר כבד מערבבים את הסוכר החום, החמאה והחלב. מבשלים תוך ערבוב מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס.
  • מגבירים את הלהבה לבינונית, לא מערבבים כ-5 דקות או עד שנוצרות בועות במרכז והתערובת מקבלת צבע ענברי. מסירים מהלהבה.
  • מערבבים פנימה בהדרגה את אבקת הסוכר ומפזרים מעל העוגות.

 

 

בתיאבון !