| החומרים הדרושים:
¼ 2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
¼ כפית מלח
½ 1 כוסות סוכר
110 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
3 חלבונים
¾ כוס חלב
¼ 1 כוסות אוריו שבורים (10 עוגיות)
החומרים הדרושים לציפוי:
110 גרם חמאה
4 כוסות אבקת סוכר
¼ כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
· מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
· מכניסים את עוגיות האוריו לשקית נליון ובעזרת מערוך מועכים את העוגיות. חשוב לשים לב לא למעוך יתר על המידה.
· בקערה בינונית מערבבים ביחד את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
· בקערה מערבבים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וקלילה. מוסיפים את תמצית הוניל.
· מוסיפים את החלבונים אחד אחרי השני. יש לחכות שהחלבון התערבב בתערובת לפני ששופכים את הבא בתור.
· מוסיפים את תערובת הקמח ואת החלב לסירוגין ומערבבים היטב.
· מערבבים פנימה את העוגיות.
· שופכים את התערובת לתבניות שקעים עד לגובה של 2/3 מהתבנית.
· אופים 15-18 דקות (עד אשר קיסם יוצא נקי). מצננים על רשת קירור.
· מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת קרם סמיך.
· מצפים את הקאפקייק.
לפני ההגשה חותכים עוגיית אוריו לחצי ומניחים חצי אחד על ציפוי הוניל
בתיאבון ! |