Cooking experience with Tami

קאפקייק ווניל

החומרים הדרושים:

¼ 2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

¼ כפית מלח

½ 1 כוסות סוכר

110 גרם חמאה

2 כפיות תמצית וניל

3 חלבונים

¾ כוס חלב

¼ 1 כוסות אוריו שבורים (10 עוגיות)

החומרים הדרושים לציפוי:

110 גרם חמאה

4 כוסות אבקת סוכר

¼ כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

·        מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

·        מכניסים את עוגיות האוריו לשקית נליון ובעזרת מערוך מועכים את העוגיות. חשוב לשים לב לא למעוך יתר על המידה.

·        בקערה בינונית מערבבים ביחד את הקמח, אבקת האפיה והמלח.

·        בקערה מערבבים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וקלילה. מוסיפים את תמצית הוניל.

·        מוסיפים את החלבונים אחד אחרי השני. יש לחכות שהחלבון התערבב בתערובת לפני ששופכים את הבא בתור.

·        מוסיפים את תערובת הקמח ואת החלב לסירוגין ומערבבים היטב.

·        מערבבים פנימה את העוגיות.

·        שופכים את התערובת לתבניות שקעים עד לגובה של 2/3 מהתבנית.

·        אופים 15-18 דקות (עד אשר קיסם יוצא נקי). מצננים על רשת קירור.

·        מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת קרם סמיך.

·        מצפים את הקאפקייק.

 

לפני ההגשה חותכים עוגיית אוריו לחצי ומניחים חצי אחד על ציפוי הוניל

 

בתיאבון !