Cooking experience with Tami

קאפקייק בננה

החומרים הדרושים:

½ כוס חמאה

½ 1 כוסות סוכר

כוס בננות בשלות ומרוסקות
4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

¾ כפית סודה לשתייה

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

½ כוס רוויון

החומרים הדרושים לציפוי:

1/3 כוס חמאה מרוככת

3 כפות בננה מרוסקת

1 כף מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

·        בקערה גדולה מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.

·        מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים היטב לאחר כל ביצה.

·        מוסיפים את תמצית הווניל והבננות.

·        מערבבים בקערה ביחד את הקמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לתערובת החמאה. מערבבים היטב.

·        מוסיפים לתערובת את הרוויון ומערבבים היטב.

·        יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס עד ל-2/3 מהגובה.

·        אופים בתנור שחומם מראש לכ-200 מעלות כ-20 דקות (עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש).

·        מניחים לעוגות להצטנן כ-10 דקות לפני שמוציאים מהתבניות. מניחים על רשת עד שהן מצטננות לחלוטין.

·        בקערה קטנה מקציפים ביחד את כל חומרי הציפוי עד ליצירת תערובת תפוחה ואוורירית. מצפים את המאפינס.

 

בתיאבון !