| החומרים הדרושים:
½ כוס חמאה
½ 1 כוסות סוכר
כוס בננות בשלות ומרוסקות
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
¾ כפית סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כוס רוויון
החומרים הדרושים לציפוי:
1/3 כוס חמאה מרוככת
3 כפות בננה מרוסקת
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
· בקערה גדולה מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
· מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים היטב לאחר כל ביצה.
· מוסיפים את תמצית הווניל והבננות.
· מערבבים בקערה ביחד את הקמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לתערובת החמאה. מערבבים היטב.
· מוסיפים לתערובת את הרוויון ומערבבים היטב.
· יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס עד ל-2/3 מהגובה.
· אופים בתנור שחומם מראש לכ-200 מעלות כ-20 דקות (עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש).
· מניחים לעוגות להצטנן כ-10 דקות לפני שמוציאים מהתבניות. מניחים על רשת עד שהן מצטננות לחלוטין.
· בקערה קטנה מקציפים ביחד את כל חומרי הציפוי עד ליצירת תערובת תפוחה ואוורירית. מצפים את המאפינס.
בתיאבון ! |