Cooking experience with Tami

פשטידת תירס – ברזיל

החומרים הדרושים לבצק:                                          הכלים והציוד:

200 גרם מרגרינה רכה                                               קערה להכנת הבצק

1 גביע שמנת חמוצה                                                   קערה להכנת המילוי

350 גרם קמח תופח (שקית קטנה של קמח אוסם)       מסננת

החומרים הדרושים למילוי:                                         קרש חיתוך

2 קופסאות שימורים של תירס                                      סכין

3 ביצים                                                                      כף לערבוב

4 כפות קמח                                                              מרגרינה למריחת התבנית

1 גביע גבינת קוטג’                                                     תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ

100 גרם זיתים ירוקים ללא חרצנים

150-200 גרם גבינה צהובה מגורדת, 150 גרם למילוי ו-50 גרם לציפוי העליון

פלפל שחור, מלח, אורגנו, אבקת שום (לפי הטעם)

50 גרם פירורי לחם

אופן הכנת הבצק:

  • את חומרי הבצק מעבירים לקערה עמוקה ולשים לבצק אחיד.
  • בעזרת מגבת נייר מורחים את התבנית במרגרינה (גם על הדפנות).
  • משטחים את הבצק בתבנית בעזרת הידיים (אין צורך לרדד את הבצק במערוך). מקפידים שעובי הבצק יהיה אחיד בכל המשטח. מעלים את הבצק גם לדפנות התבנית. מהדקים היטב.

אופן הכנת המילוי:

  • מסננים את התירס מהנוזלים ומעבירים לקערה עמוקה.
  • על קרש חיתוך קוצצים את הזיתים ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים את הביצים, הקמח, הקוטג’ ו-150 גרם מהגבינה הצהובה המגורדת. מוסיפים תבלינים לפי הטעם ומערבבים  עד שכל החומרים “נבלעים” בתוך התירס.
  • שופכים את המילוי על הבצק בעזרת כף ומיישרים את המשטח.
  • מוסיפים לגבינה הצהובה שנשארה את פירורי הלחם ומעט מלח ומפזרים על המילוי.
  • מכניסים לתנור אפיה שחומם ל-200-180 מעלות לכ-30-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.


מגישים חם !


בתיאבון !