Cooking experience with Tami

פשטידת קישואים וביצים

החומרים הדרושים לבצק (תבנית 26 ס”מ):

1 כוסות קמח

125 גרם חמאה קרה

½ כפית מלח

1 כף מים קרים מאוד

החומרים הדרושים למלית:

6-8 קישואים שטופים מגורדים במגררת גסה

50 גרם חמאה

4 ביצים

100 גרם גבינה צהובה

מלח, פלפל, אורגנו, שום כתוש לפי הטעם

3 כפות קמח מעורבבות עם ½ כפית אבקת אפיה

החומרים הדרושים לקישוט:

100 גרם גבינה מעורבבות עם 4 כפות פירורי לחם

אופן הכנת הבצק:

  • בקערה גדולה שמים את כל החומרים לבצק ולשים לבצק אחיד.
  • מצפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למספר שעות.
  • מחממים תנור לחום בינוני 180-200 מעלות.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ”מ ומרפדים את התבנית וגם את הדפנות.
  • אופים כ- 15 דקות.

אופן הכנת הפשטידה:

  • במחבת גדולה ממיסים את החמאה.
  • מוסיפים את הקישואים המגורדים ומטגנים עד שהקישואים מגירים מעצמם את מרבית הנוזלים ונראים קצת יבשים.
  • מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים.
  • מניחים את הבלילה על הבצק.
  • מעל הבלילה מפזרים גבינה צהובה מעורבבת עם פירורי לחם.
  • מכניסים לתנור לאפיה בחום של 200 מעלות כחצי שעה.

בתיאבון !