Cooking experience with Tami

פשטידת בצל

החומרים הדרושים לבצק:

150 גרם חמאה

כף וחצי שמן רגיל

4 וחצי כפות מים

3/4 כפית מלח

כפית וחצי סוכר

כוס וחצי קמח

החומרים הדרושים למילוי:

250 גרם גבינה לבנה

1 מיכל שמנת מתוקה

2 ביצים

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

2 כפות קמח

מלח ופלפל

2 בצלים גדולים

1 כרישה, בלי החלק הירוק

2 שיני שום

חופן גבעולי עירית

אופן ההכנה:

  • את חומרי הבצק מעבירים לקערה עמוקה ולשים לבצק אחיד.
  • משמנים בחמאה את התבנית (גם על הדפנות). ומשטחים את הבצק בתבנית בעזרת הידיים (אין צורך לרדד את הבצק במערוך). מקפידים שעובי הבצק יהיה אחיד בכל המשטח. מעלים את הבצק גם לדפנות התבנית. מהדקים היטב.
  • אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות.
  • קוצצים את הבצל, הכרישה והשום ומטגנים קודם את הבצל ואחרי 5-6 דקות מוסיפים לו את הכרישה ורק בסוף את השום.
  • בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית ומוסיפים את הבצלים המטוגנים.
  • שופכים את העיסה לתבנית עם הבצק האפוי.
  • מכניסים לתנור אפיה שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-30 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.

בתיאבון !