Cooking experience with Tami

פירושקי – רוסיה

החומרים הדרושים לבצק:          החומרים הדרושים למלית:

1/2 2 כוסות קמח רגיל                2-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומבושלים במי מלח

50 גרם שמרים                          3 בצלים קצוצים דק

1 כפית סוכר                              זר שמיר קצוץ דק

2 חלמונים                                 מלח, פלפל

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה  מלח
שמן לטיגון                                 פלפל שחור

2/3 כוס מים פושרים

 

אופן הכנת הבצק:

  • שמים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, החלמונים, המרגרינה והתבלינים ומערבבים.
  • מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש לבצק אחיד וחלק.
  • מתפיחים בחום החדר כשעה.

אופן הכנת המילוי:

  • מועכים את תפוחי האדמה המבושלים.
  • במחבת שמים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שישחים.
  • מערבבים את תפוחי האדמה הבצל ושאר חומרי המלית. מצננים.

אופן הכנת הכיסונים:

  • מחלקים את הבצק ל-12 יחידות.
  • מרדדים כל חלק לעיגול דק. במרכז העלה מניחים כף גדושה של מילוי מקפלים ומהדקים היטב את השוליים בכדי שהמילוי לא יצא בזמן הטיגון.
  • במחבת נפרד מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • מטגנים את הפירושקי ומוציאים לנייר סופג אחרי שהשחימו היטב.
  • מגישים חם.

 

בתיאבון !