פירושקי – רוסיה
החומרים הדרושים לבצק: החומרים הדרושים למלית:
1/2 2 כוסות קמח רגיל 2-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומבושלים במי מלח
50 גרם שמרים 3 בצלים קצוצים דק
1 כפית סוכר זר שמיר קצוץ דק
2 חלמונים מלח, פלפל
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה מלח
שמן לטיגון פלפל שחור
2/3 כוס מים פושרים
אופן הכנת הבצק:
- שמים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, החלמונים, המרגרינה והתבלינים ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש לבצק אחיד וחלק.
- מתפיחים בחום החדר כשעה.
אופן הכנת המילוי:
- מועכים את תפוחי האדמה המבושלים.
- במחבת שמים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שישחים.
- מערבבים את תפוחי האדמה הבצל ושאר חומרי המלית. מצננים.
אופן הכנת הכיסונים:
- מחלקים את הבצק ל-12 יחידות.
- מרדדים כל חלק לעיגול דק. במרכז העלה מניחים כף גדושה של מילוי מקפלים ומהדקים היטב את השוליים בכדי שהמילוי לא יצא בזמן הטיגון.
- במחבת נפרד מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מטגנים את הפירושקי ומוציאים לנייר סופג אחרי שהשחימו היטב.
- מגישים חם.
בתיאבון !