עין המן לפורים
החומרים הדרושים לחלות (12 חלות):
12 ביצים קשות
1 ק”ג קמח 50 גרם שמרים יבשים
2 כפיות סוכר מטלית לחה
1/2 מלח
3 כוסות מים
2 כפות שמן
הכלים הדרושים:
קערה
תבנית אפיה גדולה מרובעת
כף
נייר אפיה
מגבת מטבח
מברשת למשיחת ביצה
אופן ההכנה:
• מניחים קערה על מטלית לחה ומכניסים לתוכה תחילה את החומרים יבשים:
קמח, סוכר ומלח ומערבבים.
• מוסיפים את השמרים ומערבבים.
• מוסיפים את החומרים הרטובים: מים וכף שמן אחת ומערבבים בכף עד
שמתקבלת תערובת דביקה.
• לשים בידיים עד שמתקבל גוש בצק אחיד. מושכים את גוש הבצק בשמן,
מניחים בקערה, מכסים במגבת מטבח ומניחים במקום חמים להתפחה
כשעתיים.
• מוציאים את גוש הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-14 עיגולים שווים. חשוב
להקפיד שגודלו של כל כדור יהיה גדול יותר מגודלה של ביצה (כך שיוכל
להחביא אותה…).
• מצפים תבנית בנייר אפיה ומחממים את התנור לחום בינוני.
• נוטלים כדור בצק ובאמצעות האגודלים מרחיבים בתוכו שקערורית בקוטר
של ביצה, מכניסים לתוכה את הביצה כך שחלקה העליון בולט מציץ מחוץ
לבצק ומהדקים. חוזרים על הפעולה עם 11 כדורים נוספים.
• משני כדורי הבצק הנותרים בוצעים פיסות בצק קטנות ומגלגלים אותן לפסי
בצק, מותחים ומצמידים על כל כדור בין 4 ל-6 פסי בצק כמקלעת שתי וערב.
• טורפים את הביצה האחרונה, מוסיפים לה כף סוכר ומברישים את
הלחמניות.
• אופים בחום בינוני כחצי שעה עד שהלחמניות משחימות.
• אורזים בסלסלה ושולחים לשכנים…
בתיאבון!