Cooking experience with Tami

עוגת תפוזים עם קרם וניל

החומרים הדרושים לעוגה:

 5ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

½ 1 כוס סוכר

1 כוס מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

½ כוס שמן

½ 2 כוסות קמח

½ שקית אבקת אפיה

החומרים הדרושים לקרם וניל:
¾ כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 כפיות אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט)
¼ כוס מים

תבנית אפיה משומנת בקוטר 26 ס”מ

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
  • בקערה מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם מיץ התפוזים הקליפה המגוררת, השמן והקמח עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מערבבים את תערובת החלבונים בתערובת החלמונים (ערבוב עדין).
  • מעבירים לתבנית אפיה משומנת ואופים כ- 40 דקות. מצננים.
  • הכנת הקרם:

o      שמים בסיר קטן את מיץ התפוזים, הסוכר והקליפה המגוררת ומביאים לרתיחה.

o      בוחשים בכוס את הפודינג והמים ומוסיפים לסיר. מערבבים תוך כדי הנמכת האש עד שהתערובת תסמיך.

o      שופכים את הקרם החם על העוגה.

בתיאבון !