עוגת תפוזים עם קרם וניל
החומרים הדרושים לעוגה:
5ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
½ 1 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
½ כוס שמן
½ 2 כוסות קמח
½ שקית אבקת אפיה
החומרים הדרושים לקרם וניל:
¾ כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 כפיות אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט)
¼ כוס מים
תבנית אפיה משומנת בקוטר 26 ס”מ
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
- בקערה מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם מיץ התפוזים הקליפה המגוררת, השמן והקמח עד לקבלת תערובת חלקה.
- מערבבים את תערובת החלבונים בתערובת החלמונים (ערבוב עדין).
- מעבירים לתבנית אפיה משומנת ואופים כ- 40 דקות. מצננים.
- הכנת הקרם:
o שמים בסיר קטן את מיץ התפוזים, הסוכר והקליפה המגוררת ומביאים לרתיחה.
o בוחשים בכוס את הפודינג והמים ומוסיפים לסיר. מערבבים תוך כדי הנמכת האש עד שהתערובת תסמיך.
o שופכים את הקרם החם על העוגה.
בתיאבון !