Cooking experience with Tami

עוגת תותים וקצפת

החומרים הדרושים לבסיס:

3 ביצים שלמות

חצי כוס סוכר

כפית תמצית וניל

קורט מלח

חצי כוס קמח

3/4 כפית אבקת אפיה

 

קופסת קטנה של תותים טריים

4 כפות סוכר

שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר

חבילת ג’לי תות

2 כוסות מים רותחים

 


אופן ה
כנת הבסיס:

· מקציפים במיקסר את הביצים עם סוכר, וניל ומל כ-10 דקות עד
לקבלת קציפה בהירה וסמיכה
.

· מערבבים קמח עם אבקת אפיה ומוסיפים בבחישה ובעדינות
לקציפה.

· אופים בתבנית עגולה משומנת בחום בינוני.


אופן הכנ
ת העוגה:

· חותכים את התותים לרוחב לטבעות ומעבירים לקערה.

· מפזרים 4 כפות סוכר ומשהים כחצי שעה.

· מסננים את התותים לצלוחית ומוסיפים מעט מים רותחים.

· עם הנוזלים שנותרו מרטיבים את בסיס העוגה.

· מקציפים את השמנת עם הסוכר מורחים על הבסיס.

· מסדרים את התותים בצפיפות על הקצפת.

· מערבבים את שקית הג’לי היטב עם מים רותחים, עד שלא
  נותרים גושי אבקה. ממתינים כשתי דקות ובזהירות בעזרת כף
  שופכים על התותים.

· מקררים מספר שעות לפני ההגשה.

 

בתיאבון !