עוגת תותים וקצפת
החומרים הדרושים לבסיס:
3 ביצים שלמות
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
חצי כוס קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
קופסת קטנה של תותים טריים
4 כפות סוכר
שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר
חבילת ג’לי תות
2 כוסות מים רותחים
אופן הכנת הבסיס:
· מקציפים במיקסר את הביצים עם סוכר, וניל ומל כ-10 דקות עד
לקבלת קציפה בהירה וסמיכה.
· מערבבים קמח עם אבקת אפיה ומוסיפים בבחישה ובעדינות
לקציפה.
· אופים בתבנית עגולה משומנת בחום בינוני.
אופן הכנת העוגה:
· חותכים את התותים לרוחב לטבעות ומעבירים לקערה.
· מפזרים 4 כפות סוכר ומשהים כחצי שעה.
· מסננים את התותים לצלוחית ומוסיפים מעט מים רותחים.
· עם הנוזלים שנותרו מרטיבים את בסיס העוגה.
· מקציפים את השמנת עם הסוכר מורחים על הבסיס.
· מסדרים את התותים בצפיפות על הקצפת.
· מערבבים את שקית הג’לי היטב עם מים רותחים, עד שלא
נותרים גושי אבקה. ממתינים כשתי דקות ובזהירות בעזרת כף
שופכים על התותים.
· מקררים מספר שעות לפני ההגשה.
בתיאבון !