עוגת שמרים שושנים
החומרים הדרושים לבצק:
4 כוסות קמח
1 שקית או קובייה שמרים
1/2 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
2 כפות חלב או מים פושרים (במידת הצורך)
200 גרם מחמאה, רכה
גרידה מלימון אחד
קורט מלח
1 ביצה טרופה, למריחה
החומרים הדרושים למילוי:
50 גרם מחמאה
1 כוס סוכר
6 כפות קקאו
2 כפות קינמון
החומרים הדרושים לסירופ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- שמים בקערה קמח, משפר אפייה, שמרים, סוכר, ביצים, מחמאה, גרידת לימון ומלח. לשים באיטיות ובמידת הצורך מוסיפים את החלב. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק וקטיפתי. מכסים במגבת ונותנים לבצק “לנוח” כשעתיים (הבצק אינו תופח בשלב הזה).
- מרדדים את הבצק לעלה אחד או שניים, מורחים במחמאה ומפזרים באופן אחיד את הסוכר, הקינמון והקקאו. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות שוות. מניחים את הפרוסות אחת ליד השנייה בתבנית עגולה משומנת. מניחים שוב להתפחה.
- מורחים בביצה טרופה ואופים ב-180-200 מעלות כ-20 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב כהה. מבשלים 1/2 כוס מים עם 1/2 כוס סוכר ושופכים את הסירופ על העוגה כשהיא חמה.
בתיאבון !