Cooking experience with Tami

עוגת שכבות שוקולד לפסח

החומרים הדרושים:

6 מצות שלמות

1 כוס חלב או יין מתוק

200 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה


החומרים הדרושים
 לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

3 כפות קקאו

3 כפות סוכר

50 גרםחמאה

כפית תמצית וניל

חלב לפי הצורך


אופן ההכנה:

מרטיבים את המצות בחלב או ביין. מניחים בקערה מרובעת.


אופן הכנת הקרם:

בזוג סירים (בסיר הגדול מים ובסיר הקטן את החומרים לקרם) שמים 200 ג’ שוקולד מריר ומיכל שמנת מתוקה. מרתיחים על האש.

ממיסים את השוקולד ביחד עם השמנת תוך כדי ערבוב עד שהכול נראה עיסה אחידה.

מצננים את הקרם ומכניסים למקרר למספר שעות.

מוצאים מהמקרר ומקציפים בעזרת מיקסר עד שהעיסה נראית כמו מוס שוקולד בהיר.

מורחים את המצות במילוי שכבה אחרי שכבה.

את השכבה האחרונה מצפים בקרם השוקולד לציפוי.

הקרם לציפוי:

בסיר כפול ממיסים את כל חומרי הציפוי עד שהכול הופך לעיסה אחידה. מורחים על החלק העליון של העוגה. אפשר לצפות בקוקוס לקישוט.

מכניסים למקרר למס’ שעות, חותכים לקוביות ומגישים.


חג שמח ובתיאבון !