עוגת פרג
החומרים הדרושים:
- 4 ביצים מופרדות
- 11/3 כוסות סוכר
- 2 סוכר וניל
- קורט מלח
- 150 גרם חמאה רכה
- 1 כפית גרידת לימון
- 100 גרם פרג
- 100 גרם קוקוס
- 1 אשל או שמנת
- 1 כוס קמח תופח
החומרים הדרושים לציפוי:
- 100 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות קוניאק (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני נמוך.
- מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר וקורט מלח לקצף מבריק וגמיש.
- מקציפים חמאה, חלמונים, סוכר ניל וכוס סוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- לקציפת החלמונים מוסיפים את גרידת הלימון ובהדרגה, לסירוגין את הקמח, האשל, קוקוס ופרג עד אשר מתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מאחדים את תערובת החלבונים והחלמונים. מכניסים לתנור האפיה . אופים כ35 דק’ או עד שהעוגה מוכנה. מוציאים ומצננים.
- מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד ומוסיפים לו בהדרגה חמאה וקוניאק שופכים מיד על פני העוגה ומחליקים בעזרת מרית.
- מצננים לפני הפריסה .
בתיאבון!!