Cooking experience with Tami

עוגת פרג

החומרים הדרושים:

  • 4 ביצים מופרדות
  • 11/3 כוסות סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 100 גרם פרג
  • 100 גרם קוקוס
  • 1 אשל או שמנת
  • 1 כוס קמח תופח

החומרים הדרושים לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות קוניאק (לא חובה)

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני נמוך.
  • מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר וקורט מלח לקצף מבריק וגמיש.
  • מקציפים חמאה, חלמונים, סוכר ניל וכוס סוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
  • לקציפת החלמונים מוסיפים את גרידת הלימון ובהדרגה, לסירוגין את הקמח, האשל, קוקוס ופרג עד אשר מתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מאחדים את תערובת החלבונים והחלמונים. מכניסים לתנור האפיה . אופים כ35 דק’ או עד שהעוגה מוכנה. מוציאים ומצננים.
  • מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד ומוסיפים לו בהדרגה חמאה וקוניאק שופכים מיד על פני העוגה ומחליקים בעזרת מרית.
  • מצננים לפני הפריסה .

 

בתיאבון!!