עוגת גזר
החומרים הדרושים:
5 ביצים
250 גרם סוכר
250 גרם גזר מגורר דק (6-7 גזרים בינוניים)
250 גרם שקדים טחונים דק
מיץ לימון מלימון אחד
קליפת לימון מגוררת
5 כפות קורנפלור
קורט מלח
אופן ההכנה:
· מפרידים את החלמונים
והחלבונים לכלים נפרדים.
· מקציפים את החלמונים עם
מחצית מכמות הסוכר.
· מקציפים את החלבונים עם
יתרת כמות הסוכר.
· בקערה גדולה שמים הגזר
המגורד, השקדים הטחונים,
מיץ הלימון, קליפת הלימון
והקורנפלור. מוסיפים את
קציפת החלמונים ומערבבים
היטב.
· מוסיפים לתערובת את קציפת
החלבונים ומקפלים באיטיות.
· משמנים תבנית עגולה
ושופכים לתוכה את העיסה.
· אופים בתנור שחומם מראש
בחום בינוני º180 עד º200
כ-50 דקות.
הצעת הגשה: אחרי שמוציאים את
העוגה מהתנור שופכים עליה עיסה
מ-100 גרם אבקת סוכר ומיץ לימון
מלימון אחד בעודה חמה
בתיאבון !