עוגיות שבלולים חום לבן
החומרים הדרושים:
100 גרם מרגרינה רכה
½ כוס סוכר
1 ביצה
¼ כפית מלח
1 כף תמצית וניל
½ 1 כוס קמח
½ כפית אבקת אפיה
1 כף אבקת קקאו
אופן ההכנה:
· מכניסים לקערה את המרגרינה, הסוכר, המלח,
תמצית הווניל והביצה ומערבבים בעזרת כף או
מזלג (לא מערבבים ביד) עד שמתקבלת עיסה
חלקה ואחידה.
· בהדרגה מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה
וממשיכים לערבב עד שמתקבל גוש בצק רך
ואחיד.
· מחלקים את הבצק לשתי חתיכות. לחלק אחד
מוסיפים כף קקאו וממשיכים לערבב עד
שמתקבלת עיסה חומה אחידה.
· מגלגלים את החלק החום לגליל.
· את החלק הלבן מועכים למשטח מלבני (או
מרדדים בעזרת מערוך בלי להוסיף הרבה
קמח).
· עם החלק הלבן עוטפים את הגליל החום
(או להפך).
· אחרי שגומרים לגלגל את שני חלקי הבצק
חותכים בסכין את הגליל לפרוסות בעובי 2
ס”מ ומניחים על נייר אפיה בתבנית.
· אופים כ-10-15 דקות בחום בינוני.
· מוציאים מהתנור, מצננים ומכניסים לקופסא
לאחסון ממושך.
בתיאבון !