עוגיות פריכות עם ריבה וקליפות תפוזים
החומרים הדרושים:
100 גרם חמאה רכה
¼ כוס סוכר
1 ביצה
2 כוסות קמח
½ שקית אבקת אפיה
החומרים הדרושים למילוי:
150 גרם קליפות הדרים מסוכרות
4 כפות ריבת תפוזים או מסוג אחר ע”פ הטעם האישי
אופן ההכנה:
· שמים בקערה גדולה את החמאה, הסוכר, הביצה, הקמח ואבקת
האפייה ומעבדים תוך כדי לישה לבצק אחיד.
· מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה
מקומח לעלה בעובי של 2-3 מ”מ.
· מורחים כל עלה בריבה ומעל מפזרים 1/3 מכמות קליפות ההדרים
המסוכרות.
· מגלגלים לגליל ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ”מ.
· מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה כשהצד החתוך
כלפי מעלה.
· אופים בחום בינוני כ-10-15 דקות.
בתיאבון !