Cooking experience with Tami

עוגיות סוכר מתפצפץ

הכנה מראש: להוציא את המרגרינה מהמקרר כשעתיים לפני תחילת העבודה כדי שתימס

החומרים הדרושים לבצק:
1/2 3 כוסות קמח רגיל
200 גרם מרגרינה

כוס סוכר

2 ביצים

החומרים הדרושים לציפוי:

ביצה טרופה

סוכר

כלים וציוד: 

קערה
כף
תבניות לחיתוך עוגיות
מברשת למריחת ביצה
נייר אפיה
מערוך

אופן ההכנה:

  • מכניסים לקערה את הקמח, המרגרינה, הסוכר והביצים. מערבבים בכף עד שמתחיל להתהוות גוש בצק.
  • מניחים את הכף בצד ומתחילים ללוש בידיים עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מפזרים חופן קמח על משטח העבודה ומצפים את המערוך בקמח.
  • מחלקים את הבצק לשני חצאים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 2 מ”מ בערך.
  • משמנים תבנית שטוחה במרגרינה או מצפים בנייר אפיה.
  • מפעילים את התנור על חום בינוני.
  • קורצים מן הבצק צורות בכוס או בחותכן עוגיות. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים וקורצים עוגיות נוספות, חוזרים על הפעולה עד שנגמר כל הבצק.
  • מניחים את העוגיות בתבנית שטוחה משומנת במרגרינה או מצופה בנייר אפיה.
  • מושחים את העוגיות בביצה טרופה וזורים עליהן מעט סוכר.
  • אופים בחום בינוני כ- 7 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

בתיאבון !