עוגיות סוכר מתפצפץ
הכנה מראש: להוציא את המרגרינה מהמקרר כשעתיים לפני תחילת העבודה כדי שתימס
החומרים הדרושים לבצק:
1/2 3 כוסות קמח רגיל
200 גרם מרגרינה
כוס סוכר
2 ביצים
החומרים הדרושים לציפוי:
ביצה טרופה
סוכר
כלים וציוד:
קערה
כף
תבניות לחיתוך עוגיות
מברשת למריחת ביצה
נייר אפיה
מערוך
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערה את הקמח, המרגרינה, הסוכר והביצים. מערבבים בכף עד שמתחיל להתהוות גוש בצק.
- מניחים את הכף בצד ומתחילים ללוש בידיים עד שמתקבל בצק אחיד.
- מפזרים חופן קמח על משטח העבודה ומצפים את המערוך בקמח.
- מחלקים את הבצק לשני חצאים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 2 מ”מ בערך.
- משמנים תבנית שטוחה במרגרינה או מצפים בנייר אפיה.
- מפעילים את התנור על חום בינוני.
- קורצים מן הבצק צורות בכוס או בחותכן עוגיות. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים וקורצים עוגיות נוספות, חוזרים על הפעולה עד שנגמר כל הבצק.
- מניחים את העוגיות בתבנית שטוחה משומנת במרגרינה או מצופה בנייר אפיה.
- מושחים את העוגיות בביצה טרופה וזורים עליהן מעט סוכר.
- אופים בחום בינוני כ- 7 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
בתיאבון !