עוגה הפוכה
החומרים הדרושים:
7-8 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לפרוסות עבות (כל תפוח ל-8 פרוסות)
1/2 חבילה חמאה
5 כפות סוכר
3 כפות מיץ לימון
2 כפות פודינג וניל (לא אינסטנט)
1/4 כוס מים קרים
1/4 כפית קינמון
100 גרם חמאה
¼ כוס סוכר
1 ביצה
2 כוסות קמח
אופן ההכנה:
•בסיר גדול שמים את התפוחים הפרוסים, החמאה, הסוכר, מיץ הלימון והקינמון
ומבשלים עד לריכוך התפוחים.
•בקערה קטנה שמים את הפודינג ומערבבים עם המים הקרים עד שאין גושים.
•שופכים לסיר מערבבים וסוגרים את האש.
•בקערה נפרדת מערבבים 100 גרם חמאה, 1/4 כוס סוכר, קמח וביצה ולשים
לבצק פריך.
•משמנים תבנית עגולה ומניחים עליה את התפוחים.
•מרדדים את הבצק לעלה דק ומכסים את התפוחים.
•אופים בחום בינוני 20 דקות או עד שהבצק משחים.
•מוציאים מהתנור ומצננים.
להגשה:
הופכים את העוגה על מגש הגשה הדומה בצורתו לתבנית (אם התבנית עגולה מגש עגול) כך שהתפוחים יהיו כלפי חוץ
בתיאבון!