סמבוסק מהמזרח התיכון
החומרים הדרושים:
½ ק”ג קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 קופסא שימורי חומוס עם הנוזלים
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
כמון
שמן קנולה לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבים את הקמח ואבקת האפייה עם נוזלי החומוס ומוסיפים 2-3 כפות שמן ומעט מלח.
- ממשיכים לערבב עד לקבלת כדור רך אבל לא נוזלי. במידת הצורך מוסיפים מעט מים לקבלת המרקם הרצוי.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים על משטח משומן.
- במחבת מאדים את הבצל עם מעט שמן עד שהוא רך ושקוף.
- מוסיפים לבצל את גרגירי החומוס והתבלינים וממשיכים לערבב ולבשל עוד מספר דקות.
- בעזרת ממרחה פירה מועכים את החומוס עד לקבלת עיסה גרגרית (לא חלקה לגמרי).
- סוגרים את האש ומקררים.
- מחממים שמן עמוק במחבת או סיר
- פותחים כל כדור לעיגול בעזרת מערוך. כמה שהבצק יותר דק יותר טוב.
- במרכז העיגול מניחים כף מהמלית. מקפלים, מהדקים וסוגרים את הקצוות היטב.
- מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה משני הצדדים.
- מוציאים מהמחבת לנייר סופג.
מגישים חם!
בתיאבון!!