Cooking experience with Tami

סופגניות לחנוכה

החומרים הדרושים:

4 כוסות קמח

4 חלמונים

4 כפות שמן

4 כפות סוכר

40 גרם שמרים

1 וחצי כוסות מים פושרים

1 שקית סוכר וניל

2 כפות קוניאק

קורט מלח

אופן ההכנה:

· מערבבים את השמרים וכף הסוכר בכוס ומוסיפים מים פושרים עד לכיסוי התערובת. משהים כ-10 דקות לתסיסה.

· מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים התוססים ואת שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק מעובד וגמיש.

· מקמחים קלות את הבצק ומכסים במגבת להתפחה למשך כשעה.

· על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2 ס”מ.

· בעזרת כוס קורצים עיגולים, משמנים אותם קלות ומשהים להתפחה נוספת של כ-20 דקות.

· יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח. יש לחמם את השמן לחום בינוני ולא גבוה, על מנת שהסופגנייה לא תישרף.

· מטגנים את הסופגנייה משני צדדיה. כשהסופגניות מוכנות, מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת ומניחים ע”ג צלחת מרופדת בנייר סופג.

להחדרת הריבה:

· יש למלא מזרק בעל פיה צרה וארוכה בריבה ולהזריק לתוך כל סופגנייה.

· לקישוט בוזקים מלמעלה אבקת סוכר.

 

עיגולי הבצק המוכנים ניתנים להקפאה. לפני הטיגון יש להפשירם ולהעמידם להתפחה.

הסופגניות המטוגנות טובות בהקפאה. לאחר ההפשרה יש לחממן בתנור.

 

בתיאבון !