סופגניות לחנוכה
החומרים הדרושים:
4 כוסות קמח
4 חלמונים
4 כפות שמן
4 כפות סוכר
40 גרם שמרים
1 וחצי כוסות מים פושרים
1 שקית סוכר וניל
2 כפות קוניאק
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את השמרים וכף הסוכר בכוס ומוסיפים מים פושרים עד לכיסוי התערובת. משהים כ-10 דקות לתסיסה.
- מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים התוססים ואת שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק מעובד וגמיש.
- מקמחים קלות את הבצק ומכסים במגבת להתפחה למשך כשעה.
- על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2 ס”מ.
- בעזרת כוס קורצים עיגולים, משמנים אותם קלות ומשהים להתפחה נוספת של כ-20 דקות.
- יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח. יש לחמם את השמן לחום בינוני ולא גבוה, על מנת שהסופגנייה לא תישרף.
- מטגנים את הסופגנייה משני צדדיה. כשהסופגניות מוכנות, מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת ומניחים ע”ג צלחת מרופדת בנייר סופג.
להחדרת הריבה:
- יש למלא מזרק בעל פיה צרה וארוכה בריבה ולהזריק לתוך כל סופגנייה.
- לקישוט בוזקים מלמעלה אבקת סוכר.
עיגולי הבצק המוכנים ניתנים להקפאה. לפני הטיגון יש להפשירם ולהעמידם להתפחה.
הסופגניות המטוגנות טובות בהקפאה. לאחר ההפשרה יש לחממן בתנור.
בתיאבון !