סופגניות בתנור לחנוכה
החומרים הדרושים:
1 ביצה
קורט מלח
½ כוס סוכר
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
3 כפיות תמצית וניל
½ כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
למילוי: ריבות שונות
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את הביצה, הסוכר, תמצית הווניל והחמאה עד שמתקבלת עיסה חלקה ללא גושים.
- מוסיפים ת החלב, אבקת האפייה והקמח עד קבלת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק לעובי של סנטימטר וחצי.
- קורצים עיגולם בעזרת כוס.
- מסדרים על נייר אפיה בתבנית ואופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות.
- לפני ההגשה מזריקים ריבה ובוזקים אבקת סוכר.
חג שמח ובתיאבון !