Cooking experience with Tami

מרק תירס עם נטפי ביצים – ברזיל

החומרים הדרושים:

2 פחיות שימורים של גרעיני תירס

כף קמח

בצל סגול בגודל בינוני

מלח, פלפל לפי הטעם

50 גרם חמאה

ביצה

5 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  • חותכים את הבצל דק דק או בפרוסות עגולות דקות מאוד.
  • טוחנים תכולת קופסת שימורים אחת של תירס עם הנוזלים.
  • מקופסת השניה של התירס מוציאים ¾ מהנוזלים.
  • מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא נהיה שקוף.
  • מנמיכים את האש, ומוסיפים את התירס הטחון ואת קופסת התירס השניה.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר כדי שלא ישרף.
  • מוסיפים לסיר את המים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מערבבים מדי פעםומוודאים שלא נדבק לתחתית תירס או בצל.
  • טורפים את הביצה בכלי נפרד.
  • לאחר 15 דקות בישול של המרק שופכים לסיר, תוך כדי סיבוב מהיר, את הביצה. עדיף לשפוך את הביצה דרך מסננת עם חורים גדולים.

 

מגישים חם !

 

בתיאבון !