מרק ירקות עם כופתאות לפסח
החומרים הדרושים למרק:
2 גזרים
2 קישואים
2 תפוחי אדמה קטנים
עלי סלרי
אבקת מרק ירקות
אופן ההכנה:
ממלאים סיר במים ושמים על האש.
מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות קטנות ושמים בתוך הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- ½ שעה עד שהירקות מתרככים.
החומרים הדרושים לכופתאות:
1 חבילה קמח מצות (100 גרם)
2 כוסות מים
5 כפות שמן רגיל
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
בתוך קערה שמים את המים השמן, הביצים, המלח והפלפל.
בעזרת מטרפה ידנית מערבבים את הנוזלים ומוסיפים את קמח המצות. ממשיכים לערבב עד שהעיסה מוכנה (לפעמים צריך להוסיף עוד קצת קמח מצות).
אחרי שהעיסה מוכנה מרטיבים את הידיים, עושים כדורים קטנים ומוסיפים למרק הרותח בזהירות. מוסיפים תבלינים וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.
מוזגים לקערות הגשה ואוכלים, בתיאבון !