מרק דלעת וקרוטונים
החומרים הדרושים למרק:
2 גזרים גדולים
2 תפוחי אדמה מתוקים (בטטה)
½ ק”ג דלעת
מיכל שמנת חמוצה או מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
אגוז מוסקט
החומרים הדרושים לקרוטונים:
5 פרוסות לחם או חלה אותן מורחים בשמן זית, חותכים לקוביות ומכניסים לתנור לקליה
אופן ההכנה:
- קולפים את הגזר תפוחי האדמה המתוקים והדלעת ושוטפים היטב.
- חותכים לקוביות בגודל בינוני ושמים בסיר עם מים עד לגובה הירקות.
- מוסיפים מלח ופלפל ומרתיחים על להבה גבוהה.
- ממשיכים לבשל עד שהירקות רכים (נועצים מזלג בגזר בכדי לדעת עם הוא מוכן).
- כשהירקות רכים מועכים אותם ביחד עם המים בעזרת מערבל חשמלי עד שהם הופכים למחית אחידה ללא גושים.
- מוסיפים מיכל שמנת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים.
- מחממים לפני ההגשה.
- מוזגים לצלחת ומוסיפים כף קרוטונים.
בתיאבון!