Cooking experience with Tami

מרק דלעת וקרוטונים

החומרים הדרושים למרק:

2 גזרים גדולים

2 תפוחי אדמה מתוקים (בטטה)

½ ק”ג דלעת

מיכל שמנת חמוצה או מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

אגוז מוסקט

החומרים הדרושים לקרוטונים:

5 פרוסות לחם או חלה אותן מורחים בשמן זית, חותכים לקוביות ומכניסים לתנור לקליה

 

אופן ההכנה:

  • קולפים את הגזר תפוחי האדמה  המתוקים והדלעת ושוטפים היטב.
  • חותכים לקוביות בגודל בינוני ושמים בסיר עם מים עד לגובה הירקות.
  • מוסיפים מלח ופלפל ומרתיחים על להבה גבוהה.
  • ממשיכים לבשל עד שהירקות רכים (נועצים מזלג בגזר בכדי לדעת עם הוא מוכן).
  • כשהירקות רכים מועכים אותם ביחד עם המים בעזרת מערבל חשמלי עד שהם הופכים למחית אחידה ללא גושים.
  • מוסיפים מיכל שמנת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים.
  • מחממים לפני ההגשה.
  • מוזגים לצלחת ומוסיפים כף קרוטונים.

 

בתיאבון!