Cooking experience with Tami

מאפינס שוקולד

החומרים הדרושים:

1/2 2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1/2-1/3 כוס קקאו לא ממותק

2 כפיות גדושות אבקת אפיה

1/2 כוס שמן

1 כוס מים פושרים

1 ביצה

1 כפית תמצית רום

1/2 חבילה שוקולד צ’יפס לבן

 

החומרים הדרושים לציפוי:

1/2 חבילה שוקולד מריר

3 כפות קקאו

4 כפות סוכר

1/4 כוס חלב

מעט רום

25 גרם מרגרינה

 

אופן ההכנה:

  • חמם תנור לחום בינוני.
  • ערבב יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפיה, ושוקולד צ’יפס לבן.
  • בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את השמן, המים ותמצית רום.
  • ערבב את שתי התערובות עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!
  • השהה את התערובת מספר דקות עד להסמכה קלה. בינתיים, שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.
  • מלא כל שקע 3/4 מנפחו.
  • אפה כ-15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.
  • לאחר שהמאפינס יתקררו הכן את הקרם: המס את כל החומרים פרט למרגרינה על אש נמוכה עד לבעבוע.
  • הסר מן האש והוסף את המרגרינה. ערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • קרר לגמרי את הקרם. צוק מעל המאפינס ובתאבון.

 

רעיון להגשה- להגיש חם (קצת במיקרו) ולהוסיף בצד כדור גלידת וניל

 

בתיאבון !