מאפינס שוקולד
החומרים הדרושים:
1/2 2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1/2-1/3 כוס קקאו לא ממותק
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
1 כוס מים פושרים
1 ביצה
1 כפית תמצית רום
1/2 חבילה שוקולד צ’יפס לבן
החומרים הדרושים לציפוי:
1/2 חבילה שוקולד מריר
3 כפות קקאו
4 כפות סוכר
1/4 כוס חלב
מעט רום
25 גרם מרגרינה
אופן ההכנה:
- חמם תנור לחום בינוני.
- ערבב יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפיה, ושוקולד צ’יפס לבן.
- בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את השמן, המים ותמצית רום.
- ערבב את שתי התערובות עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!
- השהה את התערובת מספר דקות עד להסמכה קלה. בינתיים, שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.
- מלא כל שקע 3/4 מנפחו.
- אפה כ-15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.
- לאחר שהמאפינס יתקררו הכן את הקרם: המס את כל החומרים פרט למרגרינה על אש נמוכה עד לבעבוע.
- הסר מן האש והוסף את המרגרינה. ערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
- קרר לגמרי את הקרם. צוק מעל המאפינס ובתאבון.
רעיון להגשה- להגיש חם (קצת במיקרו) ולהוסיף בצד כדור גלידת וניל
בתיאבון !