Cooking experience with Tami

מאפינס שוקולד נוגט

החומרים הדרושים:

200 גרם שוקולד (לפחות 70% מוצקי קקאו)

200 גרם חמאה

3 ביצים

1 כוס סוכר

5 כפות קקאו

1 כפית אבקת אפיה

3/4 כוס קמח

קורט מלח

אבקת נוגט

שמן קנולה

אופן ההכנה:

  • ממיסים בסיר כפול (ביי-מארי) את החמאה והשוקולד.
  • מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר וסמיך.
  • מקפלים את השוקולד המומס לתוך תערובת הביצים המוקצפות.
  • מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפיה וקורט מלח לעיסה ומערבבים היטב.
  • מערבבים אבקת נוגט עם שמן קנולה עד לקבלת מרקם סמיך.
  • מרכיבים את המאפינס שכבות של שוקולד ונוגט ע”י יציקה שלהן אחת על השנייה בתבניות שקעים.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ-15 דקות (אפיה ארוכה יותר תייבש את העוגה).
  • מוצאים מהתנור, מקררים מעט ומגישים פושר.

 

בתיאבון!!