מאפין פרג ותפוחי עץ
החומרים הדרושים:
200 גרם פרג טחון טרי
200 מל חלב
200 גרם חמאה מומסת
180 גרם סכר
קליפת לימון מלימון 1
קורט מלח
4 ביצים
200 גרם קמח תופח
2 תפוחי עץ מגוררים מסוג גרנד סמיט
50 גרם צימוקים
החומרים הדרושים לציפוי :
200 גרם שוקולד מריר/חלב
200 מ”ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה :
-
להרתיח את החלב לסגור את האש ולהכניס את הפרג לערבב להמתין עד שיתקרר
-
בקערה גדולה בוחשים את החמאה הסוכר קליפת הלימון המלח והביצים.
-
מוסיפים את הפרג והחלב שהתקררו. מערבבים היטב
-
מוסיפים את תפוחי העץ המגורדים את הצימוקים
-
מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים היטב.
-
מוזגים לתבניות שקעים בין 12 ל 14 יחידות
-
אופים כ 15 דקות בחום בינוני 170 180 מעלות.
הציפוי :
-
להמיס ביחד במיקרו או על אמבט אדים (בן מרי)
-
כשהמאפינס יוצאים מהתנור מורחים עליהם שוקולד ומצננים.