Cooking experience with Tami

מאפה פירות יבשים בבצק עלים זוגלובק לט”ו בשבט

החומרים הדרושים:

1 חבילה בצק עלים זוגלובק (1 ק”ג)

1 קופסה ממרח תמרים

100 גרם משמשים מיובשים

100 גרם צימוקים

100 גרם תמרים מיובשים

100 גרם אגוזי מלך

50 גרם חמאה

קינמון

קוקוס

ביצה טרופה

4 כפות סוכר

אופן ההכנה:

  • קוצצים את כל הפירות היבשים והאגוזים.
  • ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים רק את הצימוקים תוך כדי ערבוב עד שהם מפרישים את הסוכר (בערך 5 דקות).
  • מוסיפים את יתרת הפירות והאגוזים הקצוצים.  ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות ומורידים מהאש.
  • מעבירים לקערה ומצננים.
  • על משטח מקומח מרדדים את בצק העלים, חותכים לשתי חתיכות ארוכות שוות.
  • מורחים על כל רצועה את ממרח התמרים, מפזרים מעל קינמון וקוקוס.
  • מפזרים מחצית את על העלים (מחצית על כל עלה).
  • סוגרים את הבצק מהצדדים ומגלגלים.
  • מניחים את הגליל כשהצד הפתוח כלפי מטה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים סוכר.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-40 דקות עד להשחמה.
  • לאחר שהגלילות מתקררות, חותכים פסים בעובי 2 ס”מ.

בתיאבון !