Cooking experience with Tami

מאפה טונה בבצק עלים

החומרים הדרושים:

1 חבילה בצק עלים

2 קופסאות טונה מסוננת

2 חופנים של גמבה חמוצה קצוצה דק

200 גרם זיתים שחורים קצוצים דק

½ זר שמיר קצוץ דק דק

2 כפות מיונז

מעט שומשום לזריה

ביצה למריחה

אופן ההכנה:

  • בקערה גדולה שמים את כל חומרי המלית ומערבבים לתערובת אחידה.
  • על משטח מקומח מרדדים את בצק העלים לצורת מלבן.
  • במרכז המלבן מניחים את התערובת, מפזרים אותה לכל אורך הבצק ומשאירים שוליים רחבים מכל צד.
  • בעזרת סכין חותכים את השולים (ללא המלית) למשולשים, במקביל משני הצדדים, מהחלק העליון ועד החלק התחתון.
  • אחרי שמסיימים לחתוך מתחילים לעטוף את המלית עם משולש אחד מכל צד כלפי המלית כל פעם מצד אחד במקביל.
  • נוצרת צמה ורואים את המלית מבצבצת מתחת לפסי הבצק.
  • בעזרת מברשת מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות ואופים כ-20 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

 

מגישים חם !

 

בתיאבון !