לביבות בטטה לחנוכה
החומרים הדרושים:
3 בטטות בינוניות
3 כפות קמח רגיל
2 ביצים
קורט אגוז מוסקט
פלפל, מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מקלפים את הבטטות ומבשלים במים עד שאפשר לנעוץ בהן מזלג.
- מורידים מהאש ומועכים את הבטטות בעזרת מזלג.
- מערבבים בקערה את הבטטות המעוכות עם יתרת החומרים. מתבלים לפי הצורך.
- מחממים שמן במחבת.
- בעזרת כף קורצים מהבלילה לביבה אחרי לביבה עד שהמחבת מלאה.
- מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד או עד שהלביבה משחימה.
- מוציאים את הלביבות מהמחבת למגש מרופד בנייר סופג.
- אפשר להוסיף כפית שמנת חמוצה ומעט עירית קצוצה לקישוט.
- מגישים חם.
בתיאבון!!