טראפלס על מקל
החומרים הדרושים:
1 מיכל שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה קרה
קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)
קורט מלח
מקלות קינמון
קערית עם קקאו
החומרים הדרושים לציפוי:
מקלות קינמון
קערית עם קקאו
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם קורט מלח.
- כשהשמנת מגיעה לרתיחה מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את החמאה וגרידת התפוז (או ליקר או תמצית וניל) ומערבבים היטב.
- מורידים מהאש.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ושופכים את תכולת הסיר. מכניסים למקרר למספר שעות.
- מוציאים מהמקרר ומפרידים מנייר האפייה. חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין.
- טובלים את הידיים בקקאו ומגלגלים כל חתיכת שוקולד לכדור.
- נועצים מקל קינמון ומניחים “על הראש”.
- מחזירים למקרר למספר שעות.
- בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד (או בסיר כפול או במיקרוגל). מערבבים ומוסיפים את השמן וממשיכים לערבב. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
- מוציאים את הטראפלס מהמקרר, אוחזים במקל הקינמון וטובלים בשוקולד. מנערים את עודף השוקולד ומניחים על נייר אפיה.
- מעבירים למקפיא עד ההגשה. מוציאים כשעה לפני ההגשה.
בתיאבון !