Cooking experience with Tami

חלת שוקולד

החומרים הדרושים:

3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)

30 גרם שמרים לחים

2\1 כוס סוכר (100 גרם)

קורט מלח (10 גרם)

4\1 כוס שמן

1 ביצה מספר 3

4\3 כוס מים (200 מ”ל)

4\3 חפיסת שוקולד חלב\מריר (80 גרם)

 

אופן ההכנה:

  • מוסיפים את הקמח, הסוכר והשמרים למיקסר.
  • מוסיפים את המים והביצים.
  • לשים עד לקבלת הבצק.
  • מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אלסטי (כ-8 דקות בערך).
  • מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה עד להבלעות השוקולד.
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר ונותנים מנוחה של 20 דקות.
  • מחלקים את הבצק לכדורים של 150 גרם לחלה או של 60 גרם ללחמניות.
  • מכדררים את הבצק נותנים מנוחה שנייה של 20 דקות.
  • יוצרים רצועות עם הבצק, לוקחים 4 רצועות וקולעים חלה.
  • מתפיח כשעה וחצי (תלוי בטמפרטורה) ומברישים ביצה.
  • אופים בתנור בחום של 165 מעלות כ-30-35 דקות.

בתיאבון !