חלת שוקולד לשבת
החומרים הדרושים:
3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)
30 גרם שמרים לחים
2\1 כוס סוכר (100 גרם)
קורט מלח (10 גרם)
4\1 כוס שמן
1 ביצה מספר 3
4\3 כוס מים (200 מ”ל)
4\3 חפיסת שוקולד חלב\מריר (80 גרם)
אופן ההכנה:
- מוסיפים את הקמח, הסוכר והשמרים למיקסר.
- מוסיפים את המים והביצים.
- לשים עד לקבלת הבצק.
- מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אלסטי (כ-8 דקות בערך).
- מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה עד להבלעות השוקולד.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ונותנים מנוחה של 20 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים של 150 גרם לחלה או של 60 גרם ללחמניות.
- מכדררים את הבצק נותנים מנוחה שנייה של 20 דקות.
- יוצרים רצועות עם הבצק, לוקחים 4 רצועות וקולעים חלה.
- מתפיח כשעה וחצי (תלוי בטמפרטורה) ומברישים ביצה.
- אופים בתנור בחום של 165 מעלות כ-30-35 דקות.
בתיאבון !