חלה מתוקה לארוחת יום שישי או ארוחת חג
החומרים הדרושים:
3 כפות שמרים
2/3 כוס מים פושרים
½ כפית מלח
5 כפות סוכר
2 כוסות קמח
1 ביצה
2 כפות שמן
צימוקים
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את השמרים והמים. מערבבים בעזרת כף עד אשר השמרים נמסים. מוסיפים לקערה את המלח, הסוכר וכוס מהקמח ומערבבים בכף עד שנוצרת עיסה חלקה.
- שופכים את הביצה לקערית וטורפים אותה בעזרת מזלג. מוסיפים לעיסה 2 כפות מהביצה, את השמן ואת יתרת הקמח.
- בעזרת הידיים לשים את החומרים לבצק אחיד. ממשיכים ללוש את הבצק בתנועות גלגול כ-5 דקות.
- שמים את הבצק בקערה מקומחת ומתפיחים כשעתיים.
- מוסיפים לבצק את הצימוקים ולשים אותו שוב.
- מחלקים אותו לחלקים שווים וצרים ממנו כדורים.
- כל כדור מגלגלים לנקניק ארוך.
- מכל שלושה נקניקי בצק קולעים חלה.
- את החלות מניחים בתבנית אפיה על נייר אפיה, מכסים במגבת ומתפיחים עוד כשעה.
- מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
- מורחים את יתרת הביצה על החלות בעזרת מברשת אפיה ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שהחלות השחימו.
- מקררים ומגישים.
בתיאבון !