בלינצ’ס במילוי גבינה מתוקה לשבועות
החומרים הדרושים לעלי הבלינצ’ס (6-8 יחידות):
1 ½ כוסות חלב
¾ כוס קמח
2 ביצים
2 כפות שמן
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
מעט שמן לשימון המחבת
החומרים הדרושים למלית:
2 חבילות גבינה לבנה (500 גרם)
3 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
100 גרם צימוקים
גרדת לימון מ-¼ לימון
אופן ההכנה:
· בקערה גדולה שמים את כל החומרים לבלילה ומערבלים
בעזרת מטרפה ידנית או מערבל חשמלי.
· מחממים מחבת טפלון ומשמנים קלות.
· בעזרת מצקת מוזגים את הבלילה למחבת ומטלטלים את
המחבת עד שהתערובת ממלאת את כל תכולת המחבת
(עלה הבלינצ’ס צריך להיות דק. עודפי בלילה ניתן לשפוך בחזרה
לקערה).
· מטגנים כל עלה 2-3 דקות מכל צד.
· מוציאים לצלחת שטוחה וממשיכים באותה פעולה עד לסיום הבלילה.
אופן הכנת מילוי הבלינצ’ס:
· מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
· מורחים כל עלה בלינצ’ס בשכבה מתערובת הגבינה.
· מגלגלים או מקפלים לריבוע.
· מניחים בתבנית ומחממים כ-2-3 דקות בתנור לפני ההגשה.
· אפשר להגיש עם כפית שמנת חמוצה או לבזוק מעט אבקת סוכר .
בתיאבון!