Cooking experience with Tami

בית לזית

הערה חשובה: מומלץ להתחיל להכין את הבצק כשעה לפני האפייה ולקררו במקרר לפני המילוי

החומרים הדרושים:                                                         כלים וציוד

1 חב’  קמח תופח או                                                          כף

2.5 כוסות קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה                         מטלית לחה

1 גביע שמנת או שלי                                                          קערה

1 חב’ מרגרינה בטעם חמאה

1 כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה ( לא חובה)

למילוי – זיתים ירוקים או שחורים מגולענים

אופן ההכנה:

  • מניחים את הקערה על מטלית לחה (כדי שלא תזוז) ומכניסים לתוכה את כל חומרי הבצק
  • מערבבים בכף, וכשהבצק מתחיל להיות גושי, מניחים את הכף ובעזרת הידיים לשים לבצק אחיד. מכניסים למקרר לשעה.
  • לאחר שעה משמנים תבנית שטוחה ומפעילים את התנור על חום בינוני
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, בוצעים בידיים (חותכים) חתיכות בצק קטנות ומשטחים
  • מניחים זית במרכז הבצק ומגלגלים סביבו את הבצק לעיגול חלק
  • מניחים על התבנית משומנת

      ·       אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות