אינג’ירה – אתיופיה
החומרים הדרושים:
1 ק”ג קמח מלא
2 שקיות אבקת אפיה
80-100 גרם שמרים רטובים או כ-1/2 1 כפות שמרים יבשים
אופן ההכנה:
- שופכים את השמרים לתוך חצי כוס מים פושרים.
- מוסיפים מים לקמח ואבקת האפייה, כוס אחר כוס, עד לקבלת סמיכות של שמנת מתוקה.
- מוסיפים את תערובת השמרים לעיסה, מערבבים לעיסה חלקה.
- מכסים במגבת ל-6-7 שעות או לכל הלילה.
- מטגנים על מחבת טפלון חמה משומנת קלות, על אש חמה עד שהחלק העליון רך וספוגי.
אפשרות הגשה: מערבבים קמח חומוס מתובל עם מים ומגישים כמטבל
בתיאבון !