Cooking experience with Tami

אטריות עם ירקות מוקפצים – סין

החומרים הדרושים (ל-4 מנות):                     כלים אביזרים:

½ חבילה אטריות ביצים                                   מחבת עמוקה או ווק

1 בצל גדול                                                      כף עץ

1 גזר גדול                                                       קרש חיתוך

1 קישוא                                                          סכין

חצי ראש כרוב לבן                                           3 קערות בינוניות

½ סלסלה פטריות טריות

2-3 מקלות סלרי עלים

רבע כוס שמן

4 כפות רוטב סויה

כף מלח, כפית פלפל

אופן ההכנה:

  • מכינים את האטריות לפי ההוראות שעל השקית ומניחים בצד.
  • מכינים את הירקות לחיתוך: רוחצים את הגזר הקישוא והסלרי ומייבשים בנייר סופג, מנגבים את הפטריות בנייר לח (לא רוחצים !), קולפים את הבצל והגזר.
  • חותכים את הירקות (כל ירק שמסיימים לחתוך, מעבירים לקערה):

o       בצל: תחילה חוצים לחצי, מניחים את החלק השטוח על הקרש (כדי שלא יחליק לנו מהיד) פורסים כל חצי לפרוסות ואותן לקוביות.

o       גזר וקישוא: תחילה פורסים לפרוסות אורך לאחר מכן פורסים כל פרוסה לרצועות דקות.

o       פטריות: חותכים ומסלקים את החלק התחתון של הרגל, ואז פורסים פרוסות אורך דקות.

o       כרוב: תחילה חותכים את חצי הכרוב לשני חלקים אז פורסים כל חלק לפרוסות אורך דקות.

o       מקלות סלרי: פורסים לפרוסות.

  • מטגנים את הירקות בשיטת טיגון-ערבוב:

o       יוצקים את השמן למחבת ומחממים על אש גבוהה.

o       כאשר השמן חם מתחילים לטגן את הירקות: תחילה הבצל, מערבבים קלות עד שהוא הופך שקוף, אחריו הגזר ובהמשך את שאר הירקות.

o       לא לשכוח לערבב בכף עץ במשך כל זמן הטיגון כ- 4-5 דקות.

  • מוסיפים למחבת את האטריות שהכנו מראש וממשיכים לערבב.
  • מתבלים: מוסיפים פלפל שחור ורוטב הסויה. טועמים ורואים אם חסר מלח (רוטב הסויה מלוח ולכן רק לאחר שמוסיפים אותו ניתן לדעת האם צריך להמליח).
  • מורידים מהאש ומעבירים לקערת הגשה ומגישים חם.

בתיאבון !