אוזני המן
החומרים הדרושים לבצק:
1 חלמון ביצה
כף שמן
50 גרם מרגרינה רכה
חצי גביע שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
מיץ מתפוז אחד
שתי כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
החומרים הדרושים למילוי:
1 כוס פרג טחון
2 כפות דבש או ריבה
7 כפות חלב
2 כפות צימוקים
¼ חבילת מרגרינה
ציוד ואביזרים:
קערה גדולה
2 קערות בינוניות
מסחטת מיץ
2 כפות
מטלית לחה
קלחת (סיר עם ידית ארוכה)
כוס שתייה
תבנית אפיה מרובעת
גיליון גדול של נייר אפיה
אופן הכנת הבצק:
- מניחים קערה על מטלית לחה ומכניסים לתוכה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר ומערבבים
- מוסיפים את המרגרינה, השמנת, חלמון הביצה ומיץ התפוזים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה
- לשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. מומלץ לתת לבצק לנוח כשעה במקרר לפני המילוי
אופן הכנת המילוי:
- מכניסים לתוך הקלחת את כל חומרי המילוי
- מניחים על הכיריים ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כ 10 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה
- מכבים את האש ומחכים שהתערובת תתקרר
- מחממים תנור לחום של בינוני
- מרדדים את הבצק לעלה דק ובעזרת כוס קורצים ממנו עיגולים
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. מחברים את כל קצוות העיגול לצורת משולש ומהדקים היטב
- מאחדים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה עד שנגמר כל הבצק
- מניחים את המשולשים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כחצי שעה עד שהבצק מזהיב
בתיאבון !