אגרול – סין
החומרים הדרושים ל-16 יחידות:
16 עלי בצק (לאגרול או לסיגרים)
1 ביצה
שמן לטיגון
1 חסה עגולה
1 צרור נענע
החומרים הדרושים למלית:
4 גזרים
3 קישואים
1 חבילה פטריות טריות
1 חבילה נבטים עבים
אטריות ביצים דקות מבושלות
שום כתוש
רוטב סויה
פלפל שחור, מלח לפי הטעם
אופן הכנת המלית:
- מקלפים ושוטפים את הגזר וחותכים לגפרורים דקים.
- שוטפים את הקישואים וחותכים לגפרורים דקים.
- חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
- במחבת גדול שמים מעט שמן ומקפיצים את הגזר אחר כך את הקישואים והפטריות. לבסוף את הנבטים.
- מוסיפים את השום, הסויה והתבלינים ובסוף את האטריות המבושלות וממשיכים לערבב עד שכל המלית מקבלת מראה אחיד.
אופן הכנת האגרול:
- על משטח יבש מניחים את העלים מופרדים אחד מהשני באלכסון.
- מניחים בחלק התחתון 2 כפיות מהמלית.
- מקפלים את פינת הקצה התחתון של עלה הבצק על המלית.
- מרטיבים את פינות הבצק בביצה טרופה במברשת או בקצות העצבעות.
- מקפלים את הצדדים על הקצה התחתון ועל המלית ומהדקים היטב לסגירה.
- מברישים את הקצה העליון של הבצק במעט ביצה טרופה כדי לסגור את העלה.
- אוחזים בעלה בשתי הידיים ומגלגלים לגליל.
- כשמגיעים לפינה העליונה לוחצים קלות את הגליל בכדי שהחלק העליון ידבק.
- חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הבצק והמלית.
- במחבת או בווק מחממים שמן.
- כשהשמן חם מכניסים את הגלילים ומטגנים מכל צד כ-2 דקות או עד לקבךלת צבע חום בהיר.
- מעבירים את הגלילים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
להגשה מסדרים את עלי החסה והנענע על צלחת הגשה
אפשר להגיש עם רוטב חמוץ מתוק או רוטב צ’ילי מתוק.