Cooking experience with Tami

אגרול – סין

החומרים הדרושים ל-16 יחידות:                     

16 עלי בצק (לאגרול או לסיגרים)
1 ביצה
שמן לטיגון

1 חסה עגולה

1 צרור נענע
החומרים הדרושים למלית:
4 גזרים
3 קישואים
1 חבילה פטריות טריות
1 חבילה נבטים עבים
אטריות ביצים דקות מבושלות
שום כתוש
רוטב סויה
פלפל שחור, מלח לפי הטעם

אופן הכנת המלית:

  • מקלפים ושוטפים את הגזר וחותכים לגפרורים דקים.
  • שוטפים את הקישואים וחותכים לגפרורים דקים.
  • חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
  • במחבת גדול שמים מעט שמן ומקפיצים את הגזר אחר כך את הקישואים והפטריות. לבסוף את הנבטים.
  • מוסיפים את השום, הסויה והתבלינים ובסוף את האטריות המבושלות וממשיכים לערבב עד שכל  המלית מקבלת מראה אחיד.

אופן הכנת האגרול:

  • על משטח יבש מניחים את העלים מופרדים אחד מהשני באלכסון.
  • מניחים בחלק התחתון 2 כפיות מהמלית.
  • מקפלים את פינת הקצה התחתון של עלה הבצק על המלית.
  • מרטיבים את פינות הבצק בביצה טרופה במברשת או בקצות העצבעות.
  • מקפלים את הצדדים על הקצה התחתון ועל המלית ומהדקים היטב לסגירה.
  • מברישים את הקצה העליון של הבצק במעט ביצה טרופה כדי לסגור את העלה.
  • אוחזים בעלה בשתי הידיים ומגלגלים לגליל.
  • כשמגיעים לפינה העליונה לוחצים קלות את הגליל בכדי שהחלק העליון ידבק.
  • חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הבצק והמלית.
  • במחבת או בווק מחממים שמן.
  • כשהשמן חם מכניסים את הגלילים ומטגנים מכל צד כ-2 דקות או עד לקבךלת צבע חום בהיר.
  • מעבירים את הגלילים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

 

להגשה מסדרים את עלי החסה והנענע על צלחת הגשה
אפשר להגיש עם רוטב חמוץ מתוק או רוטב צ’ילי מתוק.