פותחים טעמים
פותחים טעמים הוא מפגש חוויתי שמוקדש להתעסקות בחומרי גלם והכנה של אוכל טעים, בריא, מזין ומגוון לפעוט ולילד שלך.
הפעוט שלכם סיים טעימות אבל לא באמת רוצה לאכול?
חולמים לגדל ילד FOODI או לפחות כזה ששמח לטעום ולאכול הכל?
הילד שלכם בררן באוכל ואתם רוצה להגדיל לו את מנעד המנות ולפתוח לו את התיאבון?
פותחים טעמים הוא מפגש חוויתי שמוקדש להתעסקות בחומרי גלם והכנה של אוכל טעים, בריא, מזין ומגוון לפעוט ולילד שלך.
מפגש חוויתי להורה וילד עד 25 משתתפים בסדנא , משך הפעילות 45 דקות .
נריח נמשש נמעך ניטעם …. יצא לנו ממש מושלם !
טעם הוא חוש נירכש … ככל שהילדים יחשפו לטעמים בגיל הצעיר יתנסו בטעימה ללא חשש כך יגבר הסיכוי שהם יהפכו לילדים /בוגרים בעלי חוש טעם איכותי המבוסס על טעמים /תיבול מגוון . ויאכלו אוכל בריא ומגוון .
בסדנאות שלנו נפחית עד נוריד את השימוש בסוכר המעובד ובחומרי טעם מלאכותיים, נחשוף את הפעוטות לירקות /עשבי תיבול /חומרי גלם איכותיים, מהם ניתן להכין כל טוב איכותי ומזין .
כל מפגש יוקדש לחומר גלם אחר – הכרת חומר הגלם על סגולותיו /מישוש /טעימה והכנת מתכון קל,
בצורה חווייתית ומוחשית, תוך כדי עשיה ואכילה במקום .
הפעילות תתקיים בתחנות 2 עד 3 תחנות בכל מפגש .
מפגשים לדוגמא :
חומר הגלם שומשום (דף הסבר על השומשום מרכיביו וחשיבותו בתזונה היומית)
תחנה 1: מישוש השומשום הכרת המרקם – כתישת השומשום במכתש ועלי והשינוי שהשומשום עובר כשכותשים אותו …
תחנה 2: הטחינה הגולמית – טעימה מישוש ליקוק
הכנת ממרח טחינה – סחיטת לימון (חמוץ) תיבול בפטרוזיליה /שום או אבקת שום .
הכנת ממרח טחינה מתוק – שימוש בסילן
מתכונים לעוגיות שומשום /טחינה שילדים מאוד אוהבים . וטעימות מעוגיות טחינה .
מפגש 2: מפגש כתום !
גזר/בטטה – (דף הסבר על הירק המופלא )
תחנה : קילוף וגירוד גזר טרי סחיטת מיץ תפוזים תיבול בקינמון . הגזר מתוק מטבעו ולכן ניצור סלט מתוק מרענן ובריא ללא צורך בתוספת סוכר.
תחנה : פירה בטטה – מעיכת הבטטה ותיבול באגוז מוסקט/קינמון
מפגש 3 מפגש אדום!
הסלק – המלך!! (דף הסבר על סגולותיו של הסלק )
תחנה 1: קילוף הסלק וגרוד במגרדת דקה הכנת סלט סלק מתוק ללא תוספת סוכר .
תחנה 2 : שימוש בצבע המדהים של הסלק להכנת תמונת חותמות מקליפות הסלק
מפגש 4 : הקטניות (דף הסבר….הכרת סוגרי הקטניות מישוש /מרקמים /צבע)
תחנה 1 :הכנת חומוס מחומוס גרגרים תוך שימוש בתיבול לימון /טחינה גולמית /פטרוזליה
תחנה 2 : הכנת סלט עדשים מעדשים כתומות/שחורות /ירוקות
עלות הפעילות:
סבב אחד 1100 ₪ +מע”מ
שני סבבים 1350 ₪ +מע”מ
אשמח לענות על שאלות,
תמי סול
מנהלת כללית
מבשלים עם תמי בע”מ
נספח חומרי גלם ופעילות
שומשום:
חומר גלם אלרגני, ולכן יש הורים שנמנעים לתת אותו בשנה הראשונה לילדיהם.
דווקא במקרים של מרכיבים אלרגניים, מומלץ לחשוף תינוקות ופעוטות החל מגיל 17 שבועות במרקם המתאים. שומשום, מהיותו חומר גלם עתיר שומן, חלבון וויטמינים, הוא מרכיב אידיאלי לאוכל לפעוטות.
הפעילות סביב השומשום מתחילה כמובן בהכרות עם חומר הגלם הבסיסי, על תכונות ויכולותיו, מגע עימו, טחינה ידנית , תשומת לב לשינוי שעובר חומר הגלם במרקם וכמובן, שימוש בו ליצירת מנות מזון
בכל שלב בפעילות סביב הטחינה יתבצעו טעימות: טעימה של טחינה גולמית
הכנה של טחינה בסיסית וטעימה
הכנת ממרח טחינה עם סילן וטעימה.
כתום: גזר ובטטה
שני הירקות הכתומים פופולאריים מאוד בבתים בישראל ומשמעים חומרי גלם לשלל מאכלים ומנות.
הבטטה היא אחד הירקות העשירים ביותר ברכיבים תזונתיים. היא מהווה מקור לפחמימות ומכילה כ-20 ויטמינים ומינרלים. הבטטה עשירה במיוחד בבטא קרוטן המהווה מקור לוויטמין A, בוויטמינים מקבוצה B ובפרט בוויטמין 6B, במינרלים אשלגן, מגנזיום וברזל וכן בנוגדי החמצון החשובים ויטמין C וויטמין E.
לצידה, הגזר, עשיר גם הוא בבטא קרוטין, ויטמין A ופיטו-כימיקלים.
שני הירקות הבריאים האלה, הם חומרי גלם שכדאי להשתמש בהם בהזנה של תינוקות, םעוטות וילדים. אחד היתרונות הגדולים של הכתומים האלה, הוא מתיקות טעמם, לכן, קל לתינוקות ופעוטות להתרגל לטעם ואף לאהוב אותו.
הורים רבים מתחילים את הטעימות של תינוקות שלהם עם בטטה מבושלת ואף מוסיפים גזר, באופן טבעי.
במפגש, נכיר לילדים את חומרי הגלם ונלמד להכין שתי מנות מתאימות לילדים.
תחנה : קילוף וגירוד גזר טרי סחיטת מיץ תפוזים תיבול בקינמון . הגזר מתוק מטבעו ולכן ניצור סלט מתוק מרענן ובריא ללא צורך בתוספת סוכר.
תחנה : פירה בטטה – מעיכת הבטטה ותיבול באגוז מוסקט/קינמון
הסלק
צבעו הדומיננטי, הסוכר שבו והעובדה שהוא צובע את השתן באדום, מונעים מהרבה אנשים אכילה של סלק, ובטח ובטח כשמדובר בתינוקות ופעוטות. אבל, הסלק הוא ירק בריא במיוחד, טעים וקל לשילוב.
הסלק עשיר במינרלים רבים: סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ ונחושת. יש בו מעט ברזל, אבל כזה שנספג היטב. הוא עשיר בנוגדי חימצון, מכיל כולין ועליו מלאים בחומצה פולית, וויטמינים C, A, B, אוקסלט וכן בסיבים תזונתיים.
ההכרות עם הסלק היא במידה רבה, להורים, ככל שההורים יתחברו יותר לירק הצבעוני הזה, יהיה להם קל יותר להנגיש אותו לפעוטות ולילדים.
נתחיל כמובן בהסתכלות על הירק ומישוש ומשם, לעשיה:
תחנה 1: קילוף הסלק וגרוד במגרדת דקה, הכנת סלט סלק מתוק ללא תוספת סוכר .
תחנה 2 : שימוש בצבע המדהים של הסלק להכנת תמונת חותמות מקליפות הסלק
הקטניות
דשים, שעועית, חומוס, אפונה, סויה עדשים ועוד, הקטניות הן מרכיב בלתי נפרד מתזונה בריאה
הקטניות מכילות חלבון רב ומרכיבים המסייעים במניעת סרטן, הן פחממתיות אך נטולות שומן רווי ואינן כוללות כולסטרול. הן מהוות תחליף טוב לבשר ומשביעות מאוד.
כמות סוגי הקטניות מאפשרת מגוון גדול של מאכלים, בנפרד וכחלק מתבשילים, סלטים ועוד
נעשה הכרות עם שני סוגים של קטניות, נתחיל בהסתכלות, מישוש והרחה ונמשיך, כמובן להכנת שתי מנות בשתי תחנות:
תחנה 1 :הכנת חומוס מחומוס גרגרים תוך שימוש בתיבול לימון /טחינה גולמית /פטרוזליה
תחנה 2 : הכנת סלט עדשים מעדשים כתומות/שחורות /ירוקות
נשמע לכם טעים? נשמע לכם נעים ? מוזמנים לפנות 0522-550462





